VAN / GEVAŞ - Yemişlik İlkokulu

Ara

Okulumuz kütüphanesine Van Yıldırım Beyazıt  Mesleki ve Teknik Anadolu  lisesinde imalatı yapılan kitaplık rafları eklendi.

Ara

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Kasım Erva ve Gençlşk lideri Necat Kaçmazın katkıları ve katılımlarıyla okul bahçe duvarı boyama etkinliği gerçekleştirildi.

Kas

Atamaızın aramızdan ayrılışının 83. yılında onu saygı ve özlemle andık.

Kas

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin 10. yılı dolayısıyla okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri Okul Müdürürmüz, Öğretmenler ve Öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirildi.Bu kapsamda emekleri geçen okulumuz 1-2/A Sınıf Öğretmeni Sedef SANCAK ve 3-4/A Sınıf Öğretmeni Baransel AYDIN ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Eyl

DAP projesi kapsamında okulumuza kütüphane ve anasınıfına materyal desteklerinden dolayı Gevaş belediye başkanı sayın Murat SEZER beye teşekkürlerimizi sunarız.

Eyl

2021-2022 Eğitim öğretim yılı 6 Eylül 2021 tarihinde tüm sınıflarımızda başladı.

1/A ve 2/A sınıfı öğretmeni Sedef SANCAK'ın 1. sınıf öğrencilerimiz için yapmış olduğu etkinlikten kareler.

Tem

Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda eğitimde fırsat adaletini sağlamak, okullar arasındaki başarı ve imkan farklılıklarını azaltmak, Covid-19 salgını sürecinde gerçekleştirilen seyreltilmiş, uzaktan eğitim faaliyetlerinin sona erdiği yaz tatili döneminde çocuklarımızın fiziksel, sosyal-duygusal ve akademik gelişimlerini bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif eğitim faaliyetleri ile desteklemek amacıyla "Telafide Ben de Varım" Programı hazırlanmıştır.

Okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaöğretim ve özel eğitim okullarımızda öğrenim gören çocuklarımız için 5 Temmuz - 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında okul, ilçe ve il genelinde gerçekleştirilecek Program kapsamındaki bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ile etkinlikler planlanmış olup https://telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinde yer almaktadır.

FAALİYET TAKVİMİ

"Telafide Ben de Varım" Programı yaz uygulaması kapsamında 21 Haziran- 2 Temmuz 2021 tarihleri arasında başvuru ve planlama iş ve işlemleri, 5 Temmuz-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında ülke genelinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında il millî eğitim müdürlükleri tarafından Valiliklerin koordinasyonunda eğitim faaliyetleri gerçekleştirilir.

EĞİTİM FAALİYETİ ÇALIŞMA ESASLARI

"Telafide Ben de Varım" Programında Bakanlığın belirlediği ana temalar doğrultusunda il/ilçe millî eğitim müdürlükleri; okul /kurum müdürlükleri fiziki, coğrafi, sosyal imkânlara ve iş birliklerine göre uygulama planlarını yapar.

"Telafide Ben de Varım" Programı gönüllülük esasına göre; öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere planlanır.

"Telafide Ben de Varım" Programı kapsamında düzenlenecek eğitim faaliyetleri; fiziksel, sosyal–duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanı olmak üzere dört ana temaya uygun olarak planlanır.

"Telafide Ben de Varım" Programı kapsamında öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik örnek eğitim faaliyetlerine, içerik ve materyallerine https://telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinden erişim sağlanabilir.

Eğitim faaliyetinin açılabilmesi için en az 12 (on iki) kişilik öğrenci grubunun oluşması gerekir. Ancak özel eğitim öğrencilerine açılacak faaliyetlerde alanın özelliği gereği sayı sınırlaması aranmaz.

"Telafide Ben de Varım" Programı kapsamında düzenlenecek tüm eğitim faaliyetleri Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen Covid-19 salgını koruma tedbirleri doğrultusunda gerekli önlemler alınarak gerçekleştirilir. Eğitim faaliyetlerine katılacak tüm öğrenci, veli ve öğretmenler için HES kodu sorgulaması yapılır ve bu duruma ilişkin gereken önlemler alınır.

*** "Telafide Ben de Varım" Programı detaylarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Haz

Törende emeği geçen başta 4/A Sınıf Öğretmenimiz Sema BAŞ ve okulumuz öğretmenlerine teşekkür ediyoruz. Mezun olan öğrencilerimize de sonraki hayatlarında başarılar diliyoruz.

Ock

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) uzmanları tarafından okulumuzda hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol koşullarının tesbiti için yapılan denetim sonucunda okulumuz Enstitü tarafından "TSE Okulum Temiz Belgesi" ile belgelendirildi.

Ara

Koridorlarımızı güzelleştirmeye devam ediyoruz.

Ara

Ana sınıfı öğretmenimiz İpek Varol öğretmenimizin 10 Kasım etkinliği.

Ara

Öğretmenimizi çalışamalrından dolayı tebrik ederiz.

Haz

Okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri ile birlikte Van Gölü kıyısına piknik programı gerçekleştirdik. Öğrencilerimizle gölün kıyısında eğlenceli anlar geçirdik ve geriye güzel bir gün daha bıraktık.